Дисципа ще нищи случая с младежките национали

Спорт

15-11-2013, 17:41

Снимка:

Пресслужба БФС

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Явно наказания за клубовете ще има, но дали ще се стигне до сурови санкции, остава да гадаем

Пореден скандал назрява в българския футбол. Както вече е известно Лудогорец, Левски, Черно море, Ботев Враца и ЦСКА не пуснаха свои футболисти да играят с националната фланелка като за това изтъкнаха различни причини. Днес, само няколко часа преди двубоя с Дания от лагера на националите си тръгна още един футболист, този път от Берое. Само преди ден президента на БФС Борислав Михайлов заяви, че клубовете, които не са пуснали свои футболисти в младежкия национален отбор, няма да бъдат санкционирани. Явно обаче чашата на търпението е преляла след днешното отзоваване на футболист.

По този повод от БФС излязоха с декларация, която поместваме без редакторска намеса:

През последните няколко дни Българският футболен съюз и повечето водещи клубове в "А" група предприеха редица стъпки за подобряване на атмосферата в българския футбол и утвърждаване на принципите на толерантност и добър тон в комуникацията. За съжаление, въпреки личното желание и на президента Борислав Михайлов за въвеждане на европейския подход в отношенията между федерация, клубове и любители на футбола, днес, 15.11.2013 г., се стигна до безпрецедентен ход, при който футболист от младежкия национален отбор по нареждане на клубен треньор бе изваден от лагера броени часове преди решителната европейска квалификация срещу Дания в Стара Загора.

В тази връзка още през следващата седмица Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз ще разгледа на свое заседание случаите със спиране и оттегляне от младежкия национален отбор на България на повикани за мачове на официални ФИФА-дати футболисти - завършва декларацията на БФС.

Явно наказания за клубовете ще има, но дали те ще бъдат "забележка" или "обръщане на внимание", или пък ще се стигне до сурови санкции, остава да гадаем.