Хора на ГЕРБ са заплашвани преди протеста

Започваме битка за сваляне на правителството, каза Цветанов

Привърженици на ГЕРБ са били заплашвани с уволнения, ако присъстват на днешния митинг, каза пред множеството в Пловдив Цветан Цветанов. Това нарушава правата им, гарантирани от Конституцията. От днес ГЕРБ започва непрестанна борба до оставката на правителството. Това е само началото, заяви Цветанов.

11 май бе денят, в който бе нарушена демокрацията, бе провален денят за размисъл с манипулациите, направени от една телевизия. ГЕРБ е единствената партия, която искаше промени, която наруши статуквото на тройната коалеция. На 11 май това статукво се върна с уволнения, чистки и заплахи. Искам да благодаря на гражданите от смесените райони за тахната смелост. За 6 години там изградихме структури и въведохме демокрация. Сега се върнаха тези, които уволняват, следващата им стъпка ще е да изслеват, за да върнат страната ни в диктатура. Обвиняват ГЕРБ в полицейщина. А не е ли полицейщина, че бият студенти, че им събират личните данни?  Притеснени сме за студентите, за децата ни, защото мафията управлява страната ни.

Бившият председател на парламента и член на ГЕРБ Цецка Цачева, каза, че в момента няма държава, няма парламент и всичко е една огромно манипулация на ДПС и БСП. Те взеха властта с помощта на златния пръст на Волен Сидеров. Разделят обществото ни, противопоставят хора срещу хора. По думите й не е ясно къде се вземат управленските решения - на Позитано, в сараите на Доган или под пластмасовата маса на Волен.

Ние сме силни и доказахме, че можем. Утре се навършва една година от митинга на социалистическата партия в София, на който хвърлиха върху ГЕРБ всички възможни обвинения и обещаха, че ще върнат държавата на хората. Но близо 6 месеца от тяхното управление, държава няма. Сринаха държавата. Затова ние искаме: откритост, компетентност и стабилно Народно събрание. Но затова първо трябва да си идат!

Бившият министър на културата Вежди Рашидов бе кратък и категоричен: "Дошло е време българският народ да махне ченгетата от държавата и да вземе властта в свои ръце. Време е нашите деца да останат, а "ОСТАВКА" за всеки, който не желае да работи".

Хилядите на площат Централен надъха и Цвета Караянчева с думите: "Много сме и затова сме тук. Някой си мисли, че може да върне комунизма. Някой мисли, че ще направи децата ни роби на комунистическия режим. БСП васално е навела глава, а ДПС я язди безпрецедентно. Орешарски, време е да вдигате седенката и да се омитате с вашето некадърно правителство."

Четете ТУК какво каза самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЖИВО ТУК.