Познай го по лицето

Животът

16-11-2013, 17:44

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Разбери по чертите на лицето му какъв човек е господинът, с когото излизаш!

Всяка една човешка мисъл се изписва на лицето. По него могат да се познаят болестите, темпераментът, предразположенията му към различни действия и дори колко ще живее. Хармонично развитият човек има равни (или близко до равните) части на лицето, т. е. първата част = втората = третата. В зависимост от това коя част е по-развита, можеш да направиш извод за основните стремежи в живота на човека, който те вълнува.

Ако носът му е голям и месест, значи е грубиянин
Колкото и нелепо да ти звучи, истината е, че в действителност можеш да си извадиш изводи за мъжа от носа му. Ширината на основата на носа показва доколко добре е развито дишането. То пък има отношение към мисълта и най-вече- нейната дълбочина. Тесен нос в основата говори от една страна за плитка мисъл и от друга страна за недобро дишане и кръвообращение. Дължината на носа определя схватливостта и интелигентността на човека, гъвкавостта на мисълта. Ширината на целия нос има отношение към нюансите и изтънчеността на мисленето, а също и на движенията. Широк, месест нос говори за по-груб човек – мисли всичко на едро, не обмисля детайли, няма изтънчена мисъл. Възможно е това да говори за човек който е по-невнимателен в държанието си към околните (отново понеже не схваща тънките нюанси на ситуациите, в които изпада), повече човек на действието.

Високото чело е признак на интелигентност
Стига височината да не се дължи на оплешивяване – високото чело е абсолютен знак за интелигентност! Челото има отношение най-вече към умствения живот на човека. То отново се дели на три части при мислено хоризонтално делене. Най-долната част на челото е свързана с предметния ум, наблюдателността в човека. Хора с изпъкнала долна част на челото са добри във всичко, що се отнася до формата на нещата (примерно фотография), наблюдение и изследване (естествени науки), мерене, теглене и броене. Въобще тази част е свързана най-вече с физическия свят. Средната част на челото е свързана със способностите на човека да помни събития, места и случки, усета му за времето, ориентирането в пространството, въображението. Най-горната част на челото е свързана с идейния свят. Хора със силно развита горна част са добри философи, имат абстрактна мисъл.

Твърде приближените очи– заядливост
Притежателят на твърде приближени и тесни очи почти сигурно е избухлив и нервен и е човек, с когото не е особено препоръчително да се забъркваш. Специалисти отбелязват, че в много случаи хората с такива очи се оказват неспособни да поддържат сериозна връзка, заради прекомерните изблици на ревност, която изпитват към половинката си.