Добричлии - с проблемите си пред ПП „Република БГ”

Мисия Добрич

17-11-2013, 10:47

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Ние не сме месии, само заедно можем да помогнем на България, акцентира лидерът на партията Георги Василев

ПП „Република БГ” проведе третото си събрание в Добрич. В събота на срещата с членове и симпатизанити на партията дойдоха и много граждани, които разказаха за проблемите на града си пред лидера на формацията добричлията Георги Василев,  организационния секретар Владимир Георгиев и Иво Петров от Националната комисия.

            Регионалният представител на партията Камен Попов, който също е член на ръководството на „Република БГ”,откри срещата пред препълнената зала в хотел „България” и разказа за икономическите проблеми на региона – спрелите работа предприятия, липсата на работа за млади хора, тоталните пречки пред бизнеса.

            Преподавателката от Езикова гимназия „Гео Милев” Румяна Янкова обясни подробно за  проблемите пред образованието в страната и Добрич.

            Граждани на Добрич се оплакаха от проблемите с водата, че пчелите умират, когато с препарати се пръскат нивите, че децата не виждат перспектива да остават в България и бягат в чужбина, че само софийски фирми изпълняват големите проекти в града, а добричките са подизпълнители за дребни поръчки и др.

            „На учредителното събрание на „Република БГ” използвах една метафора, че искам България да е като Швейцария, а не като Сомалия”, коментира Георги Василев. И разказа, че като човек живял 24 години в Женева знае, че тамошното общество с нищо не е по-различно от българското. Проблемът е единствено в неработещите институции и в това, че хората у нас не осъзнават, че докато сами не се заемат с уреждането на политическия живот в България, нищо няма да се промени. „Ние не искаме да бъдем месии. Не мислете за мен като за човек, който се е  замогнал в чужбина и е дошъл да ви учи на акъл. Можем да си помогнем, само ако сме заедно и чрез диалог и взаимно доверие”. И ще видите, че само след 10-20 години държавата може да бъде променена”, каза още председателят на „Република БГ”. Той разказа каква е идеологията на партията, свързана с работещите институции на всяко ниво в държавния апарат.

            „Това е смисълът на нашата „Политика от хората за хората” – да решаваме проблемите, които вие поставяте. Гражданите вече тотално отхвърлят политическото статукво, смесването на властта с олигархията”, каза Владимир Георгиев и залата го аплодира. Но първото, от което трябва да се започне е човек да повярва в себе си и че от него на избори зависи всичко, допълни той.