Телевизия=импотентност

Пловдив Лайф

17-11-2013, 15:55

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъже, имайте предвид!

 

Заседналият начин на живот и дългото време, прекарано пред телевизора влияе на мъжката потентност, пише в блога си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

Изводите са на учени от изследователския център Artes в Торино, специализиран за лечение на безплодието.

Експертите съпоставили данни от официалната статистическа система на Европейския съюз Eurostat от март 2006 година за продължителността на гледането на телевизионни предавания с нивото на потентност в 25 страни от Европа.

Резултатите показват, че в страните, където повече гледат телевизия, коефициентът на потентност е най-нисък. В Полша и Чехия например, нивото на способността към възпроизводство е съответно 1.23 и 1.22. Там средно мъжете прекарват пред телевизора 250 и 214 минути дневно.

В Ирландия и Финландия показателите на способността към възпроизводство са по-високи: 1.99 и 1.80, а времето , прекарано пред телевизора е съответно 184 и 173 минути дневно.

В Италия също е регистрирано ниско ниво - 1.33, а минутите, прекарани пред телевизора са 245.

Друга основателна причина за намаляващата потентност при мъжкия пол според италианските учени са стресът и  липсата на достатъчно физическо движение в ежедневния живот, която отчасти се дължи на прекаленото използване на мобилни телефони и компютри.