Хубавата Джоли грабна "Оскар" за хуманност

Добрич Лайф

17-11-2013, 21:37

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Анджелина Джоли получи специалната награда "Джийн Хершолт" з

Холивудската актриса, режисьор и сценарист Анджелина Джоли получи специалната награда Джийн Хершолт за личния си принос в хуманитарни дейности.
Церемонията по награждаването с най-престижните в света на киното златни статуетки се състоя в увеселителния център "Холивуд енд Хайленд", пише bnews.bg.
Джоли пристигна на награждаването придружена от Брад Пит и сина си Мадокс. След като получи "Оскара" си Пит нежно целуна своята спътница в живота. Журналистите отбелязаха, че актрисата се намира в прекрасна форма след операциите по отстранение на млечните жлези. За вечерта Джоли беше избрала прекрасна вталена червена рокля.

Носителите на наградата се определят от членовете на комисията на Академията. За цялата история на съществуването й са връчени само 35 статуетки, първата - през 1957 г.
Джоли е 36-та носителка на тази награда.
По-рано с нея са били удостоени водещата Опра Уинфри, актрисите Елизабет Тейлър и Одри Хепбърн, композиторът Куинси Джоунс.
Анджелина Джоли е посланик на добра воля на Върховния комисар по проблемите на бежанците към ООН.

Тя е посетила десетки страни, в които е имало хуманитарни катастрофи, включително в Косово, Кения, Йордания, Тайланд.
Освен това Американската киноакадемия връчи и почетен "Оскар" за особени заслуги в кинематографията на актрисата Анджела Лансбъри, комика Стив Мартин и художника по костюми Пиеро Този.
Лансбъри е известна на зрителите с участието си в ролята на детектив Джесика Флетчър в сериала "Убийство по сценарий", а също така от филма "Портретът на Дориан Грей" /1954/.