Цигарите били полезни!

Животът

17-11-2013, 23:28

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Пет причини за ползата от тях

Че цигарите са вредни - безспорен факт, който едва ли би учудил някого.

 По-странното е, че се оказва, че от тях има и известна ползва. Така поне твърди Live sceince, пише pik.bg.

 В обширна статия изданието изброява пет причини, поради които е полезно да запалите по цигара. Ето ги и тях:

 Защо са полезни цигарите?

 1. Причина - спестяват скъпа операция на коляното. Според ново изследване пушачите са щастливци, тъй като при тях рискът да им се наложи да сменят изцяло коляното си е доста по-малък.

 2. Причина - пушачите не страдат толкова често от Паркинсон. Според учените, ако палите по цигара на ден, вероятността да се разболеете от Паркинсон, е много малко.

 3. Причина - пушачите не страдат от затлъстяване. Всеки пушач знае - спреш ли да пушиш, качваш килограмите. Запалиш ли по цигара след ядене, гориш калории, а никотинът потиска апетита ни.

 4. Причина - пушачите не умират от инфаркт. В сравнение с непушачите, при пушещите, преживели инфаркт, се наблюдава по-ниска смъртност, както и по-добро реагиране на два вида терапии за премахване на плаката от артериите - ангиопластика и фибринолитична терапия.

 5. Причина - при пушачите лекарството клопидогрел действа по-добре. Това е лекарствен продукт, който потиска слепването на тромбоцитите и така намалява опасността от развитие на тромби, предизвикващи запушване на кръвоносните съдове, което води до инсулти и инфаркти.