Молят Дядо Коледа да предаде любовно писмо

Най-доброто от печата

18-11-2013, 06:24

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Деца изпратиха картина от захар, 30-годишни също пишат желания

Желания, молби и обещания до Дядо Коледа валят в пощенските кутии отсега. Някои си пожелават нова кукла, други молят добрия старец да предаде любовно писмо.

„Ако напишете писмо до Дядо Коледа, той ще ви върне отговор около Коледа или до Нова година”, съобщиха от „Български пощи”. Дружеството е обособило 

специални кутии в пощенските станции

където да изпращате кореспонденцията. Може да пуснете писмото и в обикновените кутии. Условието е писмото да е адресирано до Дядо Коледа и да има марка. От дружеството разказаха за „Новинар”, че много от малчуганите не искат подаръци, а се молят за здраве и щастие в семейството си. „Искам братчето ми да оздравее”, „Искам никой вкъщи да не умира”, „Нека мама и татко не се разделят” са само част от трогателните молби, които малчугани са изпратили минали години до Дядо Коледа.

Писма се изпращат и от детските градини. Миналата година хлапета от забавачка направили зимна картина от захар и памук и я пратили до добрия старец. Има и деца, изредили над 30 желания в писмата си. Други молят за световен мир или да свърши финансовата криза. Седемгодишно момиченце пък написало „Дядо Коледа, ако можеш ми донеси голямо мече, ако не можеш – малко мече. Дано да можеш!” Други пък обещават в писмата си, че няма да се бият с приятелите от детската градина. „Тази година бях малко лоша, но докато съм жива, ще слушам много”, обещава малко момиченце. 

„Повече няма да щипя сестра си”, 

пише палавник до белобрадия старец. „Чинчила с клетка и всичко, което е нужно”, е желанието на друго дете, което си мечтае за домашен любимец.

Писма изпращат и възрастни хора. Интересни са и молбите на тийнейджъри. Миналата година девойка помолила Дядо Коледа да предаде любовното й писмо до харесван от нея младеж.
От „Български пощи” казаха още, че и тази година ще има 
конкурс за най-хубаво писмо
до белобрадия старец. От дружеството предупредиха да не адресираме кореспонденцията си до Лапландия, защото тя ще замине като международна поща. Така се случило с малчугани от детска градина. Учителките написали на плика, че писмото е до Дядо Коледа с адрес Лапландия и децата не получили отговор. След това учителките се обаждали в „Български пощи” разочаровани, че старецът не им е отговорил.

От пощите допълниха, че през празниците е много популярна и услугата за изпращане на картичка през мобилния телефон. След като изпратите изображението си през смартфон, от пощата го обработват и го пращат като картичка до посочен от вас адрес. Следващата година се предвижда да можем да пускаме и тото в пощата. От миналата година в пощите има и билети от националната лотария.