Двама "маджари" измамиха пенсионер с 2 100 лв.

Крими

18-11-2013, 11:56

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлия обмени 1500 лв. за два пакета носни кърпички

84-годишен бургазлия бе измамен от мъж и жена, представящи се за "маджари".Стареца вървял по бул. Сан Стефано в посока бул. Христо Ботев, до него спрял автомобил, с който се придвижвали мъж и жена, представили се за "маджари".

Те се поинтересували къде е Трета поликлиника и помолили пенсионерът да се качи в купето и да ги упъти, след което щели да го заведат в къщата му – пътьом непознатият мъж предложил на бургазлията да му обмени 500 долара за сумата от 500 лева, защото трябвало да платят на лекарите за роднина, който по спешност бил настанен за лечение в Трета поликлиника.

Преди обаче да го посетели трябвало да обменят пари, а нямали време да търсят обменно бюро. Бургазлията ги завел в дома си, като извадил спестени 2 100 лв., чиято равностойност в долари му били оставени от непознатия в чантичка. След това "маджарите" го предупредили, че отиват до колата и ще го чакат там за да отидат до болницата.

Заключвайки апартамента и слизайки пред блока, бургазлията констатирал, че непознатите са си тръгнали – качил се до къщата си, отворил чантичката и установил, че е измамен, след което алармирал полицейските служители от Второ РУ- Бургас.