В Нефтохимик вдигат контузените за ЦСКА

Спорт

18-11-2013, 12:15

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нефтохимик започва подготовка за ЦСКА

Очаква се днес Христо Лемперов да започне тренировки с по-сериозни натоварвания, Божинов също е напълно възстановен

Днес футболистите на Нефтохимик ще направят първа тренировка за седмицата. Очаква се няколко от играчите, които се оплакваха от различни контузии след мача със Славия да са значително по-добре и да започнат нормални тренировки за двубоя с ЦСКА. Именно поради намалялата група от здрави играчи, не бе планирана контролна среща през двуседмичната пауза.

Очаква се днес Христо Лемперов, който получи контузия в мача със Славия и бе заменен принудително да започне тренировки с по-сериозни натоварвания. Ако се наложи бранителят ще стисне зъби, за да може да бъде готов до мача с армейците. Същото е и положението със Стамен Ангелов. Той също имаше оплаквания още след мача с Черноморец, но изигра на обезболяващи инжекции двубоя с „белите”.  Самият Ангелов сподели, че се чувства добре и от днес ще се включи на пълни обороти в тренировките. Божинов, който повече от месец лекува травма в глезена също е напълно готов. Останалите футболисти, които също бяха с проблеми, вече са добре и днес ще тренират наравно с останалите.

През двата почивни дни за футболистите теренът в Долно Езерово бе заравнен и валиран и се очаква да позволи нормалното провеждане на заниманията през седмицата. Възможността мачът с ЦСКА да се играе в Несебър, за да бъде посетен от повече хора от Бургас и региона, едва ли ще се осъществи, т.като до края на сезона е заявен стадионът в Сливен. Той предлага отлични условия за игра, но отдалечеността му от Бургас и делничния работен  ден – понеделник, когато ще се играе двубоят, както и директното телевизионно предаване, със сигурност ще възпрепятстват част от привържениците на „нафтата”,  които искат да гледат и подкрепят отбора в този важен мач на стадиона.