Една от най-модерните морги е в Добрич

Мисия Добрич

18-11-2013, 14:46

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич с нова морга /СНИМКИ/

Откриха отделението за „Клинична патология и Съдебна медицина" в МБАЛ - Добрич

В Добричката болница за активно лечение днес бе открит реновираният некропсичен сектор към отделение „Клинична патология и Съдебна медицина". Преди това бе направена видео презентация на това какво е било и какво е сега отделението. На откриването присъства и кметът на Добрич Детелина Николова.

„Удовлетворен съм, че днес можем да ви представим резултата – повод за наша скромна гордост”, заяви директорът на МБАЛ д-р Мариян Ананиев.

„За мен днешният ден е празник и поантата на професионалния ми живот”, заяви завеждащата отделението д-р Петкова.

Отделението много години бе  разположен в стари и пригодени за дейността помещения, част от които лишени от канализация, без отопление, без помещение за предаване на починалите на техни близки. Многократно са издавани препоръки за преустройство и реконструкция, включително предписания за затваряне и прекратяване на дейността от санитарните органи.

Ръководството на болницата пребазира просектурата в приземния етаж на Хирургичния корпус, с което тя функционира вече съобразно изискванията на Медицински стандарт „Клинична патология" и улеснява транспортирането на починали пациенти, до момента осъществявано през болничния двор.

За цялостното преустройство и обзавеждане на сектора, който е 400 кв.м са вложени средства в размер на 160 000 лева, от които 129 000 лева са целева субсидия от Министерство на здравеопазването, 11 100 лева са собствени средства и 19 900 лева са от дарение от ПК „Устрем" с.Дропла за закупуване на секционни маси.

Отделението по клинична патология разполага с некропсичен сектор и патоморфологичен лабораторен блок с три основни лаборатории с капацитет да обслужват над 8 000 биопсии средногодишно. Трупохранилището е с 6 хладилни клетки, с връзка към чакалнята. Отделението отговаря на всички санитарни условия и е едно от най-модерните в страната.

Още снимки тук