За 60 мин към Кралство Бутан

Стара Загора Лайф

18-11-2013, 16:23

Снимка:

Библиотека "Захарий Княжески"

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

В Стара Загора ще бъде представен документалният филм "Кралство Бутан" на 20 ноември 2013 г. (сряда), 18:00 часа, зала първи етаж Библиотека „Захарий Княжески”

Документален филм „Кралство Бутан” (60 мин.) от поредицата “Забранените кралства на Хималаите” с автор – продуцент, сценарист, оператор и режисьор Илиян Дончев ще видим в сряда. Филмът ще представи Елена Димитрова, редактор на филма – писател и филмов режисьор. Илиян Дончев е пътешественик, бизнесмен, филантроп и меценат. Занимава се с кино и фотография; колекционира изящно изкуство и екзотични гледки от цял свят, роден в Казанлък през 1954 година. Завършил е инженерна специалност в Санкт Петербург, а после и икономика в България. Специализира “мениджмънт” в Югоизточния Мисурийски университет и “международна инженерингова дейност” във Виена. Занимава се с частен строителен бизнес и учи история на изкуството. Негово хоби са фотографията, киното, пътешествията и изящните изкуства. Зад гърба си има две фотографски изложби, посветени на Африка и Индия, които предизвикаха голям интерес от страна на българската публика. Дългогодишен организатор е на международния пленер в Казанлък по живопис и скулптура “В Долината на розите”. Създател на първия джаз-фестивал в Розовата долина – “Фрукаде джаз фест”. Наскоро Илиян Дончев се завърна от дългоподготвяна експедиция в Забранените кралства на Хималаите – Бутан, Сиким, Мустанг и Непал. Своите срещи с тези уникални култури и суровата екзотика на Хималаите казанлъшкият пътешественик споделя с българската публика чрез своята едноименна документална кино-поредица. С първия филм от поредицата, посветен на кралство Бутан, старозагорската публика ще има привилегията да се запознае първа, по време на предпремиерната прожекция.
Елена Димитрова – автор на документални филми за интересни природни обекти, за личности от областта на културата, изкуството, историята.

Част от филмите можете да видите в еКБ http://ekb.szlibzk.eu/index.php/component/booklibrary/111/showCategory/57/Филми