Университетска с нова техника, дарения от "Българската Коледа"

Мисия Пловдив

19-11-2013, 07:03

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Благотворителната инициатива е под патронажа на Президента на България

В 10.00 часа ще се проведе официално връчване на дарението от „Българската Коледа”. В Клиниката по ранна рехабилитация на УМБАЛ „Свети Георги” ще бъде дарена апаратура, закупена със средства от благотворителната инициатива.

Със събраните средства са закупени апарат за робот-асистирана локомоторна терапия – тренажор за раздвижване, биофийдбак система – ЕМГ, тренажор с електронно управление за лечение на спастични състояния чрез електро-механотерапия с обратна връзка (тип велоергометър), вестибулаторна система и педобарографска платформа.

В клиниката се лекуват малчугани от цялата страна. Тъй като основна цел на кампанията „Българската Коледа“ е да се помага за лечението на болни деца, освен апаратурата Президенството е поканило и художници от фондация Easy Art, които ще украсят с рисунки стените на болничните стаи, обясниха от лечебното заведение.

Децата, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа”, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

Благотворителната инициатива е под патронажа на Президента на България и набира средства за лечението на болни български деца.