"Тракийски игри" в Пловдив

Животът

19-11-2013, 07:05

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дни на младото вино с възстановка и документална прожекция

От 18.00 часа в Културен център „Тракарт” ще се състои възстановка  на „Тракийски игри”  от Сдружение за антични и средновековни реконструкции „Сила” . След това ще се прожектира документалният филм “Траките и виното”.
От създаването си Сдружението се стреми да обединява усилията на лица, които имат трайни интереси към античната и средновековна история и да осъществява исторически реконструкции на бит, облекло и въоръжение от епохите. Членовете и симпатизантите издирват, изучават и анализират източници, носещи информация за материалната и нематериалната култура и бит през античността и средновековието. Възпроизвеждането им се осъществява чрез реконструкции и възстановки. Популяризирайки в съвремието античната и средновековната материални и нематериални култури и бит, Сдружението практически допринася за тяхното възраждане, съхраняване и пречупване през призмата на свръхмодерния 21-ви век.
През последните години в партньорство с Община Пловдив САСР „Сила” провежда пролетни и есенни антични фестивали, които се наложиха трайно в културния календар на града.