Мъри каза какво пречи на Ботев да играе добре

Спорт

19-11-2013, 00:19

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съдбата връща всичко на честните хора, философства треньорът на канарите

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов обясни какво пречи на отбора да играе добре. Както се очакваше, Мъри не намери никаква вина в себе си за слабото представяне на жълто-черните, а постоянно изтъкваше субективни причини.

Ето какво каза „Бащата на правилния футол” в ефира на TV 7:

Облаците над нашия отбор трябва да се разминат с добра игра. Опитваме се да намерим решаване на проблема. Субективните причини са ясни – трима-четири от комбинативните ни играчи отсъстваха. Необяснимо е да не губим почти всички важни мачове, а да губим два пъти от Любимец, ако щеш и от Пирин (ГД).

Основната цел е поставена от собственика на клуба. Тя е участие в евротурнирите – дали през купата, дали през първенството – няма значение. Сега сме доста след първите два отбора, но всичко става. Определено може би имаме и психически проблем.

Има и субективен фактор за слабото ни представяне – терените. Смешно е в 21-и век да се играе на лоши терени. Отсъствието на двама-трима от водещите играчи плюс дългото отсъствие на Иван Цветков се оказа нерешим проблем за нас.

Сашо Александров се пошегува с този 1 милион неустойка.

Когато поема ангажимент, го изпълнявам, докато собственикът на клуба реши. Аз няма от какво да съм недоволен. От мен се иска да работя и да си върша работата по най-добрия начин.

И аз не мога да си обясня как Ботев има само 1 загуба от водещите отбори, а губи по-често от по-слабите.

През 1992-а година направих трансфер във Фенербахче, след това се контузих за около година и просто нямаше как да бъда част от "Парк де Пренс". Естествено, че съжалявам за това.

Но нищо, съдбата връща всичко на честните хора.