И студентите от Велико Търново излизат на протест утре

Ранобудните студенти, които окупираха 321 зала на Великотърновския университет, организират протест срещу кабинета “Орешарски”

Протестът ще е утре (20 ноември), пред сградата на общината във Велико Търново.

На същата дата  в София ще има три протеста – митинг на КНСБ, протест на таксиметровите шофьор и на Ранобудните студенти.

Ето обръщението на студентите от Велико Търново към техните съграждани:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с политиката, провеждана от правителството, съмнителните назначения, скандалите с народни представители, ние, Ранобудните студенти от ВТУ, организираме протест срещу кабинета “Орешарски” във Велико Търново. Той ще започне в сряда от 17:00 часа пред сградата на Общината. Искаме оставката на това правителство, което обслужва мафията, и протестите ни ще продължат докато премиерът не я подаде. Каним всички граждани да се присъединят към нас.
Излизаме да разбием мита, че “София не е България”. Искаме да покажем, че във Велико Търново също искаме оставката на Пламен Орешарски. Възмутени сме от цинизма, който показват политиците – въпреки всички скандали, с които се компрометира това правителство, то все още не се оттегля от властта. Въпреки толкова месеци протести и ясни искания, то показва, че не се интересува от народния интерес и изпраща полиция, жандармерия и спец части срещу мирни протестиращи. Искаме ясно да заявим, че не сме съгласни с това и ще го покажем.
Всички граждани са поканени! Няма да бъдат толерирани партийни агитационни материали и провокации!
Студентите окупатори на аудитория 321 във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”