Гаф: Отписаха Приморско като Бг курорт

Морският град бе пропуснат да бъде отбелязан в графа „курорти” на Българското Черноморие в официалния туристически портал bulgariatravel.org

Техническа грешка в туристически сайт предизвика недоволство сред местните жители на град Приморско, чийто основен поминък е туризма, информират от пресцентъра на черноморската община. Морският град бе пропуснат да бъде отбелязан в графа „курорти” на Българското Черноморие в официалния туристически портал bulgariatravel.org, който е финансиран с европейски средства и представя курортите по крайбрежието.

Впечатление правеше това, че далеч по-малки курорти, като Китен, Лозенец, Ахтопол, Синеморец са  вписани,  но Приморско липсва. Информация за перлата на южното Черноморие можеше да се открие единствено в раздел „градове”, което го прави трудно откриваем за хората, които търсят място за отдих. В раздел „контакти” пък сградата на община Приморско е вписана на ул. „Странджа” № 16 въпреки, че от 2009 г. се намира  на ул. „Трети март” № 56.

Ръководството на община Приморско, мигновено  отреагира, като изпрати официално писмо до Министерство на икономиката и енергетиката и проведе  няколко телефонни разговора с администраторите на въпросния сайт, от където увериха, че наистина е допусната техническа грешка и че в най-кратък срок  Приморско ще бъде добавен в раздел „курорти”.  От bulgariatravel.org са категорични, че пропускът не е направен умишлено с цел отписване на града, като туристическа дестинация.