Костадин Джамбазов: БФС трябва да вземе мерки по случая с младежите

Спорт

19-11-2013, 12:09

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Милен Гамаков с повиквателна за младежите

Става дума за мач на националния отбор на България, а не за мач в махалата – смята Джамбазов

Нефтохимик подкрепи позицията на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански по повод  конфликта с клубните треньори, които спряха свои футболисти за квалификацията с Дания и Словения при 21-годишните.

Изпълнителният директор на нафтата Костадин Джамбазов се изказа в подкрепа на младежкия селекционер по повод отзоваването на част от младежките национали за Евроквалификациите, по желание на клубни треньори на водещи тимове: 

"Михаил Мадански е 100 процента прав в създадената ситуация. Не мога да разбера как е възможно клубовете да спират футболистите си, при условие че предстои международен мач, квалификация, и отборът има всички шансове да се класира. Става дума за мач на националния отбор на България, а не за мач в махалата – смята Джамбазов.

"Как после искаме да имаме силен мъжки национален отбор, след като една година преди да влязат там, ние тези момчета не ги пускаме да трупат международен опит!? И после искаме да отиваме на Световни и Европейски първенства. Подобни постъпки на ръководствата на ЦСКА, Лудогорец (Разград) и Берое са напълно неприемливи за мен. И БФС трябва да вземе мерки по този случай - добави още Джамбазов.

Той каза още, че най-много го учудва поведението на шампионите от Лудогорец, които търсеха подкрепа от българската публика за мачовете си от Лига Европа в София, а после отказаха да пуснат най-добрия централен защитник в тази възраст за младежкия отбор Георги Терзиев – завърши бившият защитник.