Мини стадионът в Електрото готов до април

Мисия Бургас

19-11-2013, 12:56

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дворът на Електрото става малък стадион

През юни догодина там ще се проведе международно състезание

Модерната спортна площадка, която ще замени старите игрища в гимназията по електротехника ще бъде домакин на международно състезание през юни, съобщи кметът Димитър Николов.

Днес той символично направи първа копка и даде старт на амбициозния проект, който ще превърне двора на школото в истински мини стадион.

Очаква се строителството на спортната площадка да приключи до април. Тя ще може да се ползва, както от всички 1000 ученици на двете училища - ПГЕЕ "Константин Фотинов" и СОУ "Иван Вазов", които делят една сграда, така и в извънучебно време и през ваканциите от всички останали граждани, които желаят да спортуват.

Както BurgasUtre писа тя ще включва футболно игрище с изкуствена настилка, трибуни за публика, електронно табло за резултати, ново осветление и лекоатлетическа писта за бягане.

От двете страни на футболното игрище ще има спортни площадки с фитнес уреди.

На съседното игрище ще бъдат изградени две комбинирани площадки за волейбол, баскетбол и хандбал с тартанови плочи.

"Жителите на центъра вече ще имат възможност да спортуват на открито и на закрито близо до дома си", коментира зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева

Дейностите са по проект за трансгранично сътрудничество с Турция на обща стойност 460 хил. евро. От тях малко над 400 хил. евро се отпускат за площадката на Електрото.