ЦДГ "Светлина" и Денят на християнското семейство

Стара Загора Лайф

19-11-2013, 16:42

Снимка:

ТПП-Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Малки таланти от ЦДГ "Светлина" ще представят спектакъл в Държавна опера - Стара Загора

На 21 ноември - един от най-красивите християнски празници Въведение Богородично (Ден на християнското семейство), децата от Целодневна детска градина № 10 Светлина ще поздравят своите родители с концерт, изцяло изграден върху класическа музика.
Малките артисти ще танцуват върху избрани моменти от Севилският бръснар, Кармен, Лебедово езеро, Лешникотрошачката и др. произведения. Всички костюми са шити специално за тържеството, което пета година поред детската градина отбелязва по различен начин, с различна тема. Водещ на празника, наречен тази година "Докосване", ще бъде актрисата Елена Азалова.
Докато подготвяхме тържеството си говорихме много за детството на композиторите – те са расли в света на музиката. Във всяко едно семейство живее един малък гений. Ако от малки ни обгражда класическата музика, със сигурност тя ще стане част от нашия живот, казва директорът на ЦДГ № 10 Светлина Йоанна Димитрова, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера - Стара Загора.
През 2009 г. в ЦДГ № 10 Светлина успешно приключи проект Сеансите по психомоторика – основно средство за превенция и промоция на психичното здраве на деца от 3 до 7 години. От миналата година градината е вече с реновиран плувен басейн, благодарение на дарението на Загорка АД в рамките на Дарителската програма "Създаваме по-добро бъдеще".
Всички деца и целият колектив на ЦДГ № 10 Светлина с голямо желание участват в проявите в града и са желани гости на много празници със своята богата артистична програма и невероятно лъчезарие.
Спектакълът "Докосване" ще бъде представен на 21 ноември от 17,30 часа в Държавна опера - Стара Загора.