ПловдивУтре: 20 ноември

Мисия Пловдив

19-11-2013, 18:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

Точно в 9,00 часа в Дома на културата "Борис Христов" стартира Втората общоградска дискусия в рамките на новата Стратегия за култура на Пловдив за периода 2014-2020 година. Събитието е част от цялостната кампания за дългосрочно планиране по основните приоритети в развитието на града ни и в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019-та година. Дискусията е отворена и за граждани.

Отново в Дома на културата, но два часа по-късно, ще бъде представена програмата на Sofia Architecture Week 2013. Фестивалът ще се проведе между 22 ноември и 1 декември и за първи път ще е в Пловдив.

В 10,00 часа кметът на "Тракия" Костадин Димитров ще даде пресконференция за голямята строителна програма в района.

В 11 часа лидерът на протестите в Пловдив Христо Марков дава специална пресконференция. Той ще говори за внасяне на подписка за музей на ДС в подземието на община Пловдив, ще обяви нова инициатива за лустрацията на бивши агенти от ДС и ще представи новото обединение "Будно общество".

Отново в 11 часа в "Маркет Център" на ул. "Капитан Райчо" 50 ще бъде открит единственият в България "ПАЦИЕНТСКИ ЦЕНТЪР НАЕ". Целта му е да обслужва и консултира семейства, засегнати от рядкото заболяване наследствен ангиоедем. На откриването ще присъстват заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева.

И още:

Утре пловдивските таксиметрови шофьори потеглят към София за протестно шествие. Исканията им са социално-икономически, но ако не бъдат чути, те обявиха, че недоволството им ще придобие и политически отенък.

Студентите от Пловдивския университет също заминават за столицата, за да се включат в Общонационалния протест пред Парламента в 12,30 часа. Към тях се очаква да се присъединят и десетки пловдивчани.