Музиката на душата и в кухнята

Стара Загора Лайф

20-11-2013, 13:47

Снимка:

РИМ – Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

На 23 ноември 2013 г. от 10:00 до 14:00 ч. мрежа „Хлебни къщи“ организира съвместно с РИМ – Стара Загора уикенд на хляба „Музиката на душата“ в Архитектурен комплекс „Музей на религиите“.

Спонтанността е водата, ритъмът е брашното, ентусиазмът е закваската, а резултатът е тесто от добро настроение и радост. "Замесете се с нас!", призовават идеолозите на проявата. Замесвайки хляб, се учим как да замесваме приятелства, как да намерим собствения си ритъм, как да се синхронизираме с хората около нас и как чрез тях да открием най-добрата рецепта за радост от живота.
Вратите на „Музея на религиите“ в град Стара Загора ще са широко отворени за всички, които искат да изживеят един по-духовит и музикален съботен ден. За първи път екипът на Мрежа „Хлебни къщи“ ще представи на старозагорци методиката „Кухненска музика“, която се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове, от рендета до тигани и буркани, и по този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен източник на вдъхновение, творчество и красота. В Кухненската музика няма професионалисти, няма по-добри или по-лоши музиканти, нужно е само да се вслушваме в другия и чрез неговия звук да чуем самите себе си.
Очакваме всички, които носят музиката вътре в себе си и искат да замесят свое хлебно послание, което да споделят с нас на 23.11.2013г. от 10.00 до 14.00ч. в „Музея на религиите“, гр. Стара Загора.

Вход: 2 лв. за възрастни; 1 лв. за студенти, ученици и пенсионери; безплатно за деца до 7 години.