“ДОБРОволно за КАУЗА!”

Стара Загора Лайф

20-11-2013, 14:34

Снимка:

Сдружение “Самаряни”

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

За календарната 2013 г. (към 01.11.2013 година) като доброволци в Сдружение “Самаряни” са се включили 132 жени и 57 мъже, които са положили общо 1050 часа доброволен труд.

Нуждата от все повече доброволни сътрудници и съмишленици, които да подкрепят каузите на Сдружение  “Самаряни” с доброволен труд и друг вид подкрепа, нараства все повече, поради широкия обхват на дейността на организацията.
Средно годишно около 600 са потребителите на услуги, сред които са едни от най-уязвимите групи - деца, преживели или свидетели на насилие; деца, живеещи в специализирани институции; деца със специални потребности; деца, които са в риск да бъдат изоставени; деца с отклонено поведение; семейства от маргинализирани и бедни общности; семейства на деца с увреждания; семейства в процес на разпад; приемни семейства; осиновители; млади хора, напускащи институциите за деца, на които им предстои реинтеграция, др.

Наскоро стартиралият проект “ДОБРОволно за КАУЗА!”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 година, има за цел да привлече местна подкрепа с човешки ресурси към направленията: насилие над деца, деца с редки заболявания и деца в приемна грижа, чрез повишаване осведомеността и изграждане на положителен образ в общественото съзнание по отношение на уязвимите категории деца.