Да помогнем на Дядо Коледа!

Стара Загора Лайф

20-11-2013, 14:41

Снимка:

Сдружение „Самаряни“

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

"Помогни на Дядо Коледа" e акция за набиране на подаръци за деца в неравностойно положение

Сдружение „Самаряни“ стартира акция за набиране на подаръци, които да достигнат до децата, които подкрепят: деца, настанени в приемни семейства; деца, пострадали от насилие; деца, в риск от изоставяне.
Акцията „Помогни на Дядо Коледа“ е част от кампанията на Сдружението „Дарявай и се забавлявай“. Търсеният брой подаръци, които ще зарадват деца в неравностойно положение е 95. Крайният срок за изпращането им в офиса на Сдружението е 13 декември.
Всичко, което трябва да направят ентусиастите с желание да зарадват децата е следното:
1. Да изберат какъв подарък ще подготвят – за момче или за момиче и на каква възраст. Организаторите са направили детайлен списък, публикуван на www.samaritans.bg/helpsanta.
2. Да се сдобият със здрава, празна кутия от обувки (с размери приблизително 30/20/10 см, за да могат децата да получат подобни по обем подаръци).
3. В кутията да сложат НОВИ неща, необходими за детското ежедневие и такива, на които децата се радват, например: играчки, сладки неща, пособия за училище, детско облекло и др. В кутията те могат да оставят още писмо, снимка, рисунка или поздравителна картичка.
4. Кутията да опаковат красиво.
5. Да направят списък на подаръците, поставени в кутията;
6. Да донесат своя подарък, придружен с изготвения списък за съдържанието му, както и отбелязана възрастта и пола на детето, не по-късно от 13 декември, на адрес: гр. Стара Загора, бул. “Патриарх Евтимий” 57 (южен вход от към ул.“Братя Жекови”).

Подаръците могат да бъдат изпратени и по куриер.