Кажи „Да” през есента

Животът

20-11-2013, 15:32

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спомените ви ще са красиви, есенни и сладко сочни!

Избрали сте топлите златни лъчи на есенното слънце да благословят началото на съвместния ви живот? Влюбени сте в златните, сочни дарове на сезона, мечтаете за модерно, нестандартно и сладко тържество… Изберете плодовото изкушение на есента, за да впечатлите не само с визия, но и с вкус! Следващите редове ще ви вдъхновят да сътворите приказна картина, която ще отговаря на романтичната ви натура.

Първата важна стъпка, която трябва да предприемете преди да обмислите и оцветите сватбения декор, е да изберете най-добрата локация. Есента със своите непредвидими дъждове и променливи настроения ви приканва да приютите вашите гости някъде на закрито. Най-добрият избор е ресторант в близост до парк, с големи тераси или възможност за излизане на поляна в близост до залата, която най-вероятно ще бъде покрита с мекия килим на пъстри есенни листа. Примамливи са й крайречните пейзажи, естествено озвучавани от движението на водата и звуците на птици и горски обитатели.

Ако сте открили вече перфектното място за сватбеното ви тържество, време е да помислите за украсата. Естественият есенен декор допълнете със сладостта на един от най-предпочитаните плодове – крушата. Интересно и закачливо е нейното приложение във всеки един аспект на празника. Няма да остане незабелязана от присъстващите на уникалния прием. Почти задължително е да я включите в сватбеното меню. Тортата, украсена с есенни листа и малки круши, ще се превърне в най-сладкото изкушение за вас и вашите гости. Круши могат да се включат и в другите блюда, всичко зависи от кулинарните възможности на готвача и вкусът, който търсите.
Мотив от сочния плод може да се появи в поканите и така да загатнете сладките моменти, които предстоят. Разбира се, крушата, която е била символ на комфорта, може да добавите към малките комплименти за гостите – спомен от прекрасната атмосфера на най-очаквания празник. Дръзко запалете свещи във формата на круши, като ги изберете спрямо основната цветова тоналност на приема. Комбинирани с малки бурканчета сладко или мед, ще създадете перфектното есенно настроение. Табелките с имената на гостите също закрепете на крушовидна форма в контрастен цвят или малък сочен плод, за да постигнете ефекта на плодово изобилие на сватбените маси. Същият ще създадете и със стъклени вази, пълни с нарязани зелени круши и вода, завършваща с букет бели цветове на есента.

Пастелните и наситените тъмни нюанси дават възможност за ненатрапчиво цветни декорации. Можете да обагрите украсата в тъмно зелено, шампанско, прегоряло оранжево, елегантно лилаво, златно, бледо жълто, бургундско червено, кафяво и всички техни нюанси. Дори едновременното им присъствие в концепцията няма да създава напрежение, а ще се слива с естествения хармоничен взрив от цветове на най-романтичния и уютен сезон в годината.

Ако крушите сами по себе си са недостатъчни за пищния декор, който си представяте, просто комбинирайте. Подходящи за сезона са гроздето, тиквата, ябълките… Стилното и премерено дозиране на всеки от тези елементи ще превърне сватбена зала в магическа есенна сцена, която дълго ще се помни от вашите гости и ще бъде идеален фон на сватбените ви снимки. Спомените ви ще са красиви, есенни и сладко сочни!