Нови алеи изграждат в „Западен“

Мисия Пловдив

20-11-2013, 17:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на района очаква идеи и предложения от гражданите

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев на място се запозна днес с подновяването на алеите в зелените площи в парк „Ружа“ и изграждането на пътеки в междублоковите пространства. Строителните дейности са по молби и предложение на гражданите от квартала, поставени пред районната администрация.

За кратко време беше изградена пътека с пътни ивици, която свързва входовете на блок на ул. „Белмекен“, подновена изцяло главната алея в градина „Ружа“, която бе пропаднала - през дъждовните месеци там се събираше много вода и алеята приличаше на езеро. Това затрудняваше преминаването на гражданите, майките с колички, които всекидневно посещават един от най – големите паркове в района. Алеите са изградени с помощта на ОП „Градини и паркове“. Пътеките са с обща площ 200 кв. м. Работи се по подновяването на останалите алеи в парка, а също така и по обособяването на нови такива, които хората сами във времето са създали за тяхно удобство.

Кметът на „Западен“ Димитър Колев очаква идеи и предложения от гражданите на района. С помощта на ОП „Градини и Паркове“ продължава изграждането на нови пътеки в междублоковите пространства, подчерта г-н Колев.