Нашата Морска гара с номинация за "Сграда на годината"

Новините

20-11-2013, 17:52

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето претендентите от Бургаско за Сграда на годината

8 здания от региона, сред които ямболска винарна, са сред претендентите за статуетка

6 сгради от Бургаски регион и по една от Ямбол и Сливен са номинирани в различните категории на ежегодните награди "Сграда на годината".

Новоткритият лайфстайл център "Странд", който е първият в страната от открит тип, ще се състезава в две категотрии "Сгради с елементи на зелена архитектура" и "Търговски сгради". За последната номинация има и мол "Сити център Сливен".

Всички номинирани - виж тук

Другият участник от гр. Бургас - Морска гара, пък ще се опита да елеминира конкуренцията при сградите със специално предназначение. Обектът е част от проекта "Супер Бургас", който цели да подобри и улесни населението и туристите при използване на пристанищната инфраструктура и на транспорта на града.

Луксозното курортното селище "Флорес гарден" в Черноморец е номинирано в категорията "Хотели и ваканционни комплекси". Южният кът за отдих ще влезе в директна конкуренция за наградата с апарткомплекс "Галеон" и хотел "Романс Марин", и двата разположени в перлата на курортите - Слънчев бряг.

Несебърската вила "Рома" е регионалният представител в графа "Жилищни сгради и комплекси". Ямболският център за ферментация и съхранение на червени вина е един от претендентите за статуетката при производствените и логистичните сгради.