Два нови светофара на ключови кръстовища в Стара Загора

Мисия

20-11-2013, 18:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затварят за движение част от "Столетов"

Двете съоръжения са изградени по искане на граждани

От утре влиза в експлоатация светофарна уредба пред сградата на ДНА в Стара Загора, на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и бул. "Руски". След завършването на реконструкцията и рехабилитацията на ул."Ген. Столетов", ще бъде пуснат и нов светофар на пресечката с ул. „Д-р Т. Стоянович", до МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович".

Двете съоръжения бяха изградени по искане на граждани, които сигнализираха кмета Живко Тодоров, че е силно затруднено извършването на ляв завой, при движение в пиковите часове на трафика. Тяхното изграждане беше предвидено в проекта на инж. Пламен Буланов за нова организация на движението, който Община Стара Загора изпълнява.

Светофарните уредби са оборудвани с последно поколение интелигентни контролери, произведени от „Сварко груп", съобщиха от фирмата, която поддържа съоръженията в града. Те позволяват дистанционно управление на светофара и смяна на продължителността на светене на секциите във всеки един момент. Светодиодните секции реализират икономии на електроенергия, а интензитетът им на светене е два пъти по-голям. Това позволява да се виждат отлично при неблагоприятни климатични условия.

На кръстовището на бул."Руски" е обновена хоризонталната пътна маркировка. Изградена е нова пешеходна пътека от червено-бял структурен студен пластик. Такава ще има и при светофара до болницата, след завършване на реконструкцията на булевард „Ген. Столетов".

Предвижда се още въвеждането на еднопосочно движение по много улици и кръгово движение в централната градска част. Ще бъдат построени два нови светофара и на кръстовищата – ул.„Отец Паисиий" и „Г. Гурко" и на бул.„Руски" с ул."Г. Гурко".