Световният туризъм се събира в Пловдив

Мисия Пловдив

20-11-2013, 18:16

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започва Третата международна среща на туроператорите

Третата международна среща на туроператорите започва утре в Пловдив. Очаква се форумът да бъде открит от заместник министър-председателя по икономическото развитие доц. Даниела Николова Бобева. На събитието ще присъстват още и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Над 75 туристически компании са заявили участие,  50 от които са чуждестранни и 25 български. Общият  брой на участниците е над 150. Ще участват представители от Великобритания, Германия, Гърция, Грузия, Унгария, Италия, Индия, Латвия, Румъния, Испания, Сърбия, Хърватия и Украйна. Най- голям интерес за момента, проявяват туроператорите от Великобритания, Гърция, Италия и Румъния.

Приоритет на срещата е промотиране на Пловдив и региона като туристическа дестинация. Друг важен аспект на международната среща е възможността да се правят директни контакти по време на организираните В2В срещи между чуждестранните участниците и представители на местния туристически бранш.