Ден на отворените врати в Комплекса за социални услуги

Мисия Пловдив

21-11-2013, 07:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте богатата програма

Комплексът за социални услуги за деца и семейства кани отваря врати по повод Деня на християнското семейство. Програмата започва в 9 часа и ще продължи до 17 часа часа в Центъра за обществена подкрепа ул. "Неофит Бозвели" №38.

ПРОГРАМА

9.00-13.00         

Акция по кръводаряване: Съвместно с Районен център за трансфузионна хематология

11.00-14.30      

"Приемна за граждани": консултации със специалисти – юрист, психолог, социален работник. В Приемната за граждани специалисти от КСУДС, екипа по приемна грижа по проект "И аз имам семейство" – Община Пловдив и от Отдел "Закрила за детето" – Пловдив ще отговарят на въпроси на гражданите. Юрист, психолог и социални работници ще информират по въпросите, свързани с предоставените услуги в КСУДС, приемна грижа и правата на детето.

11.00-13.30      

Кампания "Остани родител": Среща на жени, ползвали социални услуги в Звено "Майка и бебе"; Урок по майчинство: "Първи грижи за новороденото"

През осемте години на съществуването си Звено "Майка и бебе" е дало подкрепа и социална помощ на около шестдесет жени със своите близо осемдесет деца. В Деня на отворените врати звеното организира "Среща на майките и децата", ползвали социални услуги в него. Социалните работници инициират и провеждането на лекцията "Първи грижи за новороденото", адресирана към всички бъдещи и настоящи родители. Лекцията има за цел да запознае и допълни знанията им за кърменето и храненето на новороденото, анатомо-физиологичните му особености, да даде практически съвети за банята и масажа на бебето. Водещи на урока по майчинство ще бъдат социални работници от Звеното и лекар – педиатър, които ще отговарят и на въпроси, касаещи здравето и отглеждането на децата. 

13.00-15.30   

Ателие "За хляба" – деца със специални потребности и техните родители ще месят заедно хляб

13.30-13.45         

Детски театър "Часът на приказката", представен от децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Майка Тереза"

13.30-16.00        

"Бал с маски" – за приемни родители и деца, ползващи услуги в КСУДС и по проект "И аз имам семейство" на Община Пловдив. Кулинарна изложба

14.00                 

Изложба на деца от центровете за настаняване от семеен тип "Майка Тереза" и "Детска къща"

14.00-16.30      

Творческа работилница "Открит урок по квилинг"

17.00              

Закриване Деня на отворените врати