Златните плувци на СКП Траяна

Спорт

21-11-2013, 11:36

Снимка:

СКП Траяна Стара Загора

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Старозагорските плувци извоюваха общо 53 медала, от които 20 златни, 19 сребърни и 14 бронзови на международния турнир в Скопие.

От международния турнир, провел се в Скопие на 13 и 14 ноември, представителите на старозагорския клуб по плуване Траяна се завърнаха с общо 53 медала, от които 20 златни, 19 сребърни и 14 бронзови, с което впечатлиха всички специалисти и отбори на турнира. В надпреварата участие взеха 421 плувци от 7 държави – България, Македония,  Сърбия, Косово, Албания, Русия и Израел-разясни един от треньорите на тима -Татяна Митева.
Старозагорският клуб бе представен от 16 състезатели при момчетата и момичетата. Момчетата, които спечелиха общо 31 медала са Виктор Христов, Константин Михайлов, Тодор Господинов, Димитър Димитров, Никола Михов, Иван Иванов и Ивелин Братоев. При девойките СКП Траяна бе представен от Диана Караминкова, Деница Георгиева, Ивелина Иванова, Радосвета Иванова, Мартина Танева, Рени Колева, Илиана Илчева, Мария Стоилова и Йоанна Димитрова.
Татяна Митева каза за starazagora.utre.bg, че всички в клуба са изключително щастливи от представянето на турнира, тренировките за който са продължили от септември досега. Митева сподели и че силното представяне на тима е направило сериозно впечатление, а големите успехи на клуба се дължат основно на изключителния треньорски щаб, който влага страшно много усилия за развитието на тези деца. Треньорите на СКП Траяна Стара Загора - Румяна Петрова, Стефан Вачев, Снежина Атанасова и Татяна Митева изказват огромна благодарност към ръководството на клуба за подкрепата.
На финала на интервюто г-жа Митева анонсира участието на СКП Траяна в предстоящото състезание в Благоевград, което ще се проведе в края на тази седмица- на 24 ноември. Там клуба ще представят както начинаещи деца, така и състезатели, за като това ще е поредна надпревара.
Да стискаме палци на старозагорските плувци и да им пожелаем още много победи и медали!