МВР проспа труп по време на оглед

Крими

21-11-2013, 12:18

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Баба Пенка намерена 2 години след убийството й, мумифицирана в собственото си канапе

МВР е проспало труп по време на оглед на местопрестъпление, което разследващите са направил през пръсти. Става дума за случая с двойния убиец от Любимец Благо Ставрев, който през октомври тази година бе осъден на втора инстанция на 16 години затвор за убийството на жена си Дарина и на 24 години решетки за ликвидирането на тъщата си Пенка, пише Всеки ден. Именно трупът на възрастната дама не е бил открит при огледа на къщата й в каварненското село Раковски. Разплитането на случая става две години след извършването и на двете убийства, тъй като екип от разследващи през 2009 г. се заел да разкрие мистерията с всички безследно изчезнали в Добричка област. 78-годишната Пенка и щерка й Дарина са сред тях.

 

По-младата жена е родом от региона, но заминава за Любимец, където живее на семейни начала с Благо Ставрев. Двамата обаче не издържат дълго време, тъй като по думите на двойния убиец Дарина редовно му изневерява, а и през 2008 година заживяла с негов колега. На 5 ноември същата година Дарина отишла в дома на Благо, за да му иска пари, но той отказал да й даде. Двамата се спречкали, Благо я стиснал за гушата и я ударил в корема и слабините. Жената паднала на земята, а Благо излязъл афектиран от къщата. Когато се прибрал я намерил мъртва и за прикрие престъплението я съблякъл гола, скрил дрехите й на тавана, а Дарина хвърлил в кладенеца в собствения си двор. Месец по-късно, в края на декември решил да посети и тъща си, която му звъняла доста често, за да пита за дъщеря си и убиецът решил да й затвори устата, за да не го разкрият. Така Благо пристигнал в село Раковски и убил бабата Пенка с няколко удара, тъй като старицата и без това била болна. Тялото й скрил в дивана в собствената й къща като го покрил с вълна, което спомогнало трупът на бабата да се мумифицира. След като близки подават жалба, че Пенка Братоева не си е у дома, къщата е в порядък, но от нея липсват палтото, обувките и телевизорът, станало ясно, че щерка й Дарина също е в неизвестност от два месеца и започнало разследването. Полицаи от ОД МВР - Добрич са пратени да направят оглед на къщата на бабата в Раковски, но така и не открили тялото на бабата, което било, скрито в дивана.

 

До разплитането на мистерията с изчезналите майка и дъщеря се стига чак на 1 декември 2010 година, две лета след ликвидирането им. Благо Ставрев се проваля на детектор на лъжата и признава за стореното, но отказва да каже къде са телата. Разпитват го, защото е от близкото обкръжение и на двете. Освен него на детектор са подложени още трима души с Пенка и Дарина. Проваля се само Благо, който обаче отказал първоначално да обясни къде е скрил труповете им.„Чудеше за кое от двете убийства да си признае и дали да каже къде е скрил тялото на тъщата си, или да каже къде е скрил тялото на бившата си жена", спомнят си разследващите. В крайна сметка, притиснат от обстоятелствата Благо признава и за двете. Любопитен факт е, че майката на Ставрев е знаела две години за извършените от него зверства, но така и не предава любимия си син на полицията. Възрастната жена и към днешна дата няма повдигнати обвинения за съучастие.