Правят модерни сгради за социалните дирекции в цялата област

Мисия Бургас

21-11-2013, 12:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

НПО-та настояват за промяна в законите за социално подпомагане

104 хиляди души ще усетят промяната от проекта за обновяване на базите

Пълна промяна ще претърпят сградите на дирекциите „Социално подпомагане” в Бургаска област, които обслужват над 104 хиляди души.

Проектите за модернизация и ремонт по всички общини бяха представени в Несебър .Реконструкциите предвиждат подобряването на работното пространство в сградите на дирекциите в общините Айтос, Бургас, Поморие, Камено, Созопол и създаване на достъпна обществена среда допринасяща за подобряване на градската инфраструктура.

Голяма част от сградите са общинска собственост и затова след приключване на ремонтните дейности по договора те ще останат в сградния фонд на общините и в полза на местните Дирекции „Социално подпомагане”, както и всички ползватели на техните услуги.

Пряко и косвено ще бъдат засегнати над 104 хиляди души, които са ползватели на услугите на Агенция социално подпомагане в региона.

Това обхваща роми, хора в неравностойно положение, хора на социални помощи и всички останали уязвими групи. Предстоящите ремонтни дейности не само коренно ще променят работната среда на служителите ангажирани в системата на „Социалната Помощ”, но и ще предадат изцяло нов облик на редица общински и областни сгради, като по този начин допринесат за подобряване на инфраструктурата в съответната община.

Агенция за социално подпомагане е бенефициент по Средносрочна рамкова инвестиционна програма, проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфраструктура”, осъществяващ се с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

По него са предвидени са сериозни ремонтни дейности, част от които са подобряване на енергийната ефективност на сградите, изграждане на рампи, извършване на външна топлоизолация, подмяна на стара дефектирана дограма с PVC или алуминиева такава. В проектите са включени още ремонт на ВиК, отоплителни и електрически инсталации, на работни и санитарни помещения.