Римският стадион готов за 1 май

Мисия Пловдив

21-11-2013, 12:47

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте докъде е стигнал ремонтът на Римския стадион (ГАЛЕРИЯ)

Пловдив е град с две черешки на тортата, похвали се кметът Иван Тотев

Вторият етап от реконструкцията на Римския стадион ще приключи до края на месец април, най-късно 1 май следващата година, обяви кметът Иван Тотев.

Голямята бетонна тераса вече е разбита. Работите по нея продължиха по-дълго, тъй като строителите се измъчили със здравата арматура, на която попаднали. Като за бомбоубежище е, посочи градоначалникът. Контурът й, който трябва да следва формата на самия стадион, вече е хванат.

Премахнати са и бетонните стълбите в страни от стадиона. Те ще бъдат заменени с нови, наподобяващи тези на първия етаж. Обектът ще се сдобие още с асансьор за инвалиди, мултимедийна зала и кафене, достъпно и по стълбата от пешеходното ниво и от асансьора. Ще се използва цялото пространство на Римския стадион, но повече от него няма да се разкопава.

Първият филм, който ще се прожектира в мултимедийната зала на стадиона, е почти завършен. Той представя Пловдив през втори век, презентира стадиона и заобикалящата го среда, показва възстановка на спортни събития и игри. Входът за обекта ще бъде безплатен, единствено техническата му част (мултимедийната зала) ще има билетче.

Като включим и Античния театър, ще бъдем град с две черешки на тортата, похвали се Тотев.