Кирсан Илюмжинов: Няма да зарежем Черноморец

Спорт

21-11-2013, 13:48

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Ще се постараем отборът да заеме достойно място в първенството на България - добави бизнесменът

Руският бизнесмен Кирсан Илюмжинов отдели сериозно внимание на темата футбол по време на своята пресконференция за придобиване на 52,5 процента от собствеността на Петрол Холдинг.

На пресконференция днес притежателят на 52.5% от собствеността на Петрол Холдинг заяви, че е запознат с проблемите около клуба, след като е водил разговори  с кмета на града Димитър Николов.

"Няма да зарежем клуба – заяви Илюмжинов. Ще се постараем отборът да заеме достойно място в първенството на България. Ще помогнем на клуба. Миналата година имахме среща с кмета на града и той ми каза, че съдбата на Черноморец е нещо много важно за Бургас, каза още Илюмжинов.

 „С кмета на Бургас говорихме подробно, включително и за имотите - продължи той. Смятам, че можем да осигурим един разумен бюджет, който ще бъде гарантиран.  

След края на срещата в разговор с привърженици на Черноморец, които присъстваха на срещата, Илюмжинов и Деворкин демонстрираха загриженост и готовност да помогнат на клуба.

Окончателното приключване на сделкатас Петрол Холдинг ще бъде през декември, когато ще бъде извършено и прехвърлянето на акциите на Денис Ершов и Александър Мелник на Кирсан Илюмжинов.