Урок по любов

Мисия Пловдив

21-11-2013, 15:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Аладин с биберон трогна малки и големи (ГАЛЕРИЯ)

По случай Деня на християнското семейство Центърът за обществена подкрепа бе подготвил голям празник и дарения

Истински празник за деца и родители спретнаха домакините на Центъра за обществена подкрепа в Пловдив. По случай Деня на християнското семейство бе подготвена голяма програма със забавления и дарения.

Денят стартира с доброволно кръводаряване. В акцията се включиха пловдивчани и родители, посещавали центъра. Още на входа се сблъскваме с искрени детски усмивки. Всяко дете бе посрещано с огромно внимание и любов от страна на социалните работници.

На специална стена бяха окачени рисунки и картички изработени от малчугани. Изобретенията на изкуството се продават, а парите от тях ще бъдат дарени за домове за деца в неравностойно положение. Родители пък се стичаха с големи подаръци, лакомства, които също ще бъдат продадени с благотворителна цел.

Следва прекрасна лекция „Остани родител”. Темата на разговора бе за новородените бебета и грижите за тях. Майки с деца и бъдещи родители с охота слушаха съветите на специалистите.

По обяд дечица от дом „Майка Тереза” направиха представление за гостите на центъра. Съвременен вариант на приказката „Косе Босе” изненада и очарова присъстващите. Зам.-кметът Георги Титюков лично връчи по една грамота и Библия на хората с големи сърца – приемните родители.

Веднага след официалната част малчуганите се преместиха в голяма зала за забавления. Балони, музика и игри очакваха дечицата. Доброволците – бъдещи актьори, забавляваха сладурчетата, а техните родители искрено им се радваха.

В друг специален кът група учители занимаваха децата по време на открит урок по квилинг. Изключително интересно се оказа това умение за децата – да режат и лепят.

След обяд програмата продължи с  „Бал с маски” – за приемни родители и деца, ползващи услуги в КСУДС и по проект „И аз имам семейство” на  Община Пловдив и Кулинарна изложба. След това се състоя и изложба на деца от центровете за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” и „Детска къща”.

Центърът за обществена подкрепа към КСУДС  предоставя социални услуги за деца и семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието, превенция на риска. Предоставя се подкрепа за малки с проблеми в поведението, за жертва на насилие и деца, на които предстои връщане в родното семейство, настаняване  в приемно семейство или осиновяване.  Екипът предоставя оценяване, обучение и подкрепа на приемни родители и кандидати за осиновители.