Локо към БФС: Мерете с еднакъв аршин

Спорт

21-11-2013, 15:50

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не може да мятат бомби по нас и да се оправдават, че било извън стадиона, ядоса се треньорът Сашо Станков

Локо (Пд) скочи срещу БФС заради различния аршин, който се прилага при налагането на наказания. Треньорът на черно-белите Сашо Станков даде днес няколко фрапантни примера за това:

Ето как специалистът изригна на днешната си пресконференция:

„Аз съм справедлив човек и винаги се боря за справедливост, колкото и това да звучи като лозунг. Наблюдавам, че наказват нашия отбор и ние спазваме правилата, т.е. когато ни накажат, приемаме наказанията. Само, че не винаги се мери с еднакъв аршин. Това, за което наказват нас, би трябвало да наказват за същото и други отбори.

Бях наказан за неявяване на пресконференция и по-точно закъснение от 30 секунди, но пък други треньори не ги наказват, когато не се явят на пресконференция след мач. При нас за най-малкото провинение – веднага най-тежките глоби и най-тежките наказания, което за мен не е справедливо.

Просто гледам реално на нещата и съм от хората, които няма да спре да говори и да се бори за справедливост. Действително имаше инцидент на наш мач – наказаха ни с най-суровата глоба. Имаше обаче инцидент срещу нас – веднага се намериха оправдания, че това е станало извън стадиона, покрай стадиона... Това не е нормално.

Значи могат да хвърлят по нас бомби, а да се намират „вратички”, че това било станало покрай стадиона. Защо трябва да се създава излишно напрежение? По тази логика нашите фенове утре ще кажат: „Хубаво, на стадиона няма да хвърляме бомби, но извън стадиона може да си хвърляме, колкото си искаме”. Това ли е нормалното?