Ремонтират две бургаски школа с над 1 млн. лв.

Мисия Бургас

21-11-2013, 16:34

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж Синята гимназия в Меден рудник

Търговската гимназия и ОУ "П.Р.Славейков" ще бъдат обновени в най-скоро време

Над 1 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонтите на търговската гимназия и ОУ "П.Р.Славейков"

"За следващата година имаме депозирани проекти по Национален Екодоверителен фонд, които са одобрени и очакват само да се подпишат договорите за финансовите взаимоотношения", каза зам.-кметът по образование и култура в община Бургас Йорданка Ананиева.

Ананиева допълни, че се надява и през следващата година взаимоотношенията на общината с фонда да продължат, защото той е мястото, в което се кандидатства с проекти, които целят подобряване на параметрите по енергийна ефективност, предаде радио "Фокус".

"Фондът е важен, за да може да се реализират инициативи, свързани с обновяването на обществените сгради в Бургас и в частност на нашата образователна инфраструктура", каза още зам.-кметът. Освен мерките по енергийна ефективност като саниране и подмяна на дограма, Търговката гимназия ще се газифицира.

"Преди да започне ремонтът трябва да минат някои административни процедури като съгласуване на тръжни процедури, съгласуване на проектите и одобряването им от финансиращия орган. Най-вероятно ремонтите ще започнат следващото лято по време на ваканцията", каза зам.-кметът.

Националният Екодоверителен фонд набира средства от продажбата на парникови газове от страна на България, на емисии вредни газове, които се изкупуват. Тези средства постъпват в този фонд и са предназначени за мерките, които са свързани за намаляването на вредните емисии и намаляване на енергопотреблението.