Киномания започва!

Пловдив Лайф

22-11-2013, 07:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

21 обещаващи заглавия предлага фестивалът

От днес до 1 декември КИНОМАНИЯ превзема Пловдив. Много премиерни заглавия от световното кино производство за предходните две години, които не са показвани на българския екран, ще зарадват любителите.

Носителят на две награди Оскар за главна мъжка роля, Дъстин Хофман, дебютира като режисьор в "Квартет". Неуморният експериментатор Брайън де Палма също ще изненада пловдивчани.  Елегантният съспенс в трилъра "Страст" ни прави свидетели на съперничеството между манипулативната шефка на рекламна агенция Кристин (Рейчъл МакАдамс) и нейното талантливо протеже Изабел (Нуми Рапас). Двете ще се хванат за гушите, след като Изабел е съблазнена от един от любовниците на Кристин. Отмъщението минава от кражба на идеи през публично унижение, та чак до… убийство.

Малко са хората, които наистина променят света. Сред тях е и Лех Валенса. В годината на неговия 70-годишен юбилей, големият полски режисьор Анджей Вайда възхвалява историята му с филма "Валенса: Човек на надеждата". Вайда използва архивни и съвременни кадри, за да придаде възможно най-пълен образ на обикновения електротехник, успял да събори тоталитарния режим в Полша.

Ако сте пропуснали великолепния спектакъл на Цирк дьо Солей в София, сега е моментът да наваксате с едно изящно филмово представление! В "Цирк дьо Солей: Необятни светове" сърцето на младата Миа е завоювано завинаги от въздушен акробат.

Вдъхновен от роман-разследване на Мартин Сиксмит, новият покъртителен филм на Стивън Фриърс "Филомена" ще ни отведе в Ирландия през 50-те години на миналия век. Много млади жени, заченали без брак, са принудени от католическите власти да дадат децата си за осиновяване, без надежда, че ще ги видят отново. Филомена, обаче, е на крачка да открие изгубения си син в Америка.

Билети се продават само на касата в Лъки Синема от днес.

Цените са 6лв и 5лв. Детски прожекции са от 4лв. за възрастни и 2лв. за деца.