И в „нафтата” недоволни от Община Бургас

Спорт

22-11-2013, 15:40

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Джамбазов заяви още, че Общината не желае да помага на футбола в Нефтохимик

След като от Черноморец преди време се оплакаха от недостатъчно разбиране и помощ от Община Бургас, днес това стори и Нефтохимик. Изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов заяви в прав текст, че Общината не спазва поетите ангажименти към футболния клуб преди началото на сезона. Става дума за обезпечаването на средствата за наем на стадион Лазур за целия сезон. Вместо това обаче, от Черноморец са завели дело, с което изискват неплатените пари за наем на стадион Лазур.

Джамбазов заяви още, че Общината не желае да помага на футбола в Бургас. Футболистите тренират в блато и нещата няма как да се получат. Той добави, че почти навсякъде Нефтохимик тренира без да плаща наем за стадионите, само в Бургас това не може да се случи. Според него Общината прави това с цел Нефтохимик да затъва все повече, като замисъла е в града да остане само един клуб и всички да бъдат спокойни.   

Джамбазов добави, че е изпратено писмо до БФС, с което от клуба молят да се отсрочат задълженията, до идването на втория транш от парите за ТВ права и с тях клубът да се разплати. Според наредбата, ако един клуб не е погасил задълженията си, то се присъжда служебна победа на другия отбор. Може да се стигне и до отнемане на точки, а при втори случай, при определени обстоятелства отборът да бъде изваден от участие от групата.