Младото вино превзема Стария град до неделя (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

22-11-2013, 16:09

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слънце грее, вино се лее... (ГАЛЕРИЯ)

С песни, танци и наздравица официално бяха открити Дните на младото вино в Пловдив

С концерт на ансамбъл "Тракия" започна "Дефилето на младото вино". Минути по-късно Богът на виното, лозарството и веселието Дионис поведе шествие по Главната улица. Млади хора с красиви народни носии и ученици от училищете по сценични кадри, преобразени като млади тракийци се включиха в тържествената разходка до Лапидариума в Стария град.

Там Теодосий Спасов откри официалната програма с невероятни музикални изпълнения. Официалните гости, сред които бяха кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, народният представител на ГЕРБ Менда Стоянова и др., поздравиха всички граждани и гости на града.

Г-н Гечев имаше честта да налее първата кана с червено вино от избата, която е спечелила миналогодишното "Дефиле на младото вино". Наздравица бе вдигната на сцената с пожелание за успешна и плодовита реколта.

Градоначалникът пък пожела здраве и берекет и "Нека броят на участниците да се увеличава с всяка изминала година!".

След пожеланията на управниците всички гости в Стария град опитаха от хубавото вино.

Последва обиколка по къщите в Стария град, в които винарските изби ще предлагат за дегустация своите млади вина. Културната програма за откриването на дефилето завърши в 16.30 часа с изпълнение на тракийски мъжки боен ритуал в чест на бог Арес на Сдружението за антични и средновековни реконструкции "Сила" - град Пловдив.

Дните на младото вино продължават до неделя.