Иван Алексиев: Да се прави надлез за пешеходци при Ахелой е несериозно

Новините

22-11-2013, 17:30

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Естакадата при Ахелой готова напролет

Градоначалникът предлага проблемът да се реши с изграждането на подлез

Кметът на община Поморие Иван Алексиев ще предложи на министъра на Регионалното развитие как по-бързо и с по-малко средства да бъде решен проблемът с големите задръствания на пътя Поморие – Ахелой. В момента се подготвя писмо, в което ще бъде предложено да отпадне обходът на град Поморие. Идеята е сега същестуващата пътна отсечка до Ахелой да стане четирилентова, а в центъра на малкия град да бъде изграден подлез, пресичащ главния път, предаде радио "Милена".

"В последно време много се спекулира с обходите на Поморие и Ахелой. Аз не виждам тенденция за реализацията на тези обходи. За мен лично приоритет е този на гр. Ахелой и трябва всички усилия да бъдат насочени в реализирането му. Обходът на Поморие може да почака", каза кметът Иван Алексиев. 

Според градоначалника вместо да се губи време в реализирането този проект, защото има отчуждителни процедури, е по-удачно да се разработи план за разширяване на сега съществуващия път І-9 така, подобно на пътя от Сарафово.

"Да оправят двата вход-изходи на Поморие с кръгови кръстовища, които отговарят на изискванията и стане ли четирилентов пътя до Ахелой мисля, че обход на Поморие не е необходимо. Това с надлеза за пешеходците на град Ахелой е несериозно. Първо, че е съоръжение, което няма точно къде да се позиционира, няма достатъчно място.
Второ, достъпност на средата, нали се сещате, че трябва и асансьори да се правят и т.н., нещо което много ще оскъпи съоръжението", допълни кметът и обясни, че с неговите предложения проблемът ще се реши по-бързо и по-евтино.

Идеята е да се изгради подлез, като едната страна е градската градина на град Ахелой, а от другата страна е така наречения площад "Стара планина".  

"От двете страни ние имаме публична общинска собственост, трябва да се разработи проект,  пътната агенция да го финансира, да изградим един подлез и след, което ние да си благоустроим площада. В това има резон, всичко друго обаче, което се говори са просто приказки", допълни Алексиев.