Училище за родители отново идва в Пловдив

Инициативата се организира за единадесета поредна година от списание “9 месеца"

Училище за бъдещи и настоящи родители отново идва в Пловдив. Сбирката ще е на 30 ноември (събота) от 10:00 ч. в Първа Стевия Сладкарница, бивш ресторант К2. Лекцията ще е на тема "Първи грижи за новороденото". Специален гост ще бъде Златина Николова, акушерка от СБАЛАГ "Селена".
Амбицията на организаторите е полезните и практични срещи между медицинските специалисти от града и бъдещите и настоящите родители да се провеждат все по-често у нас.
На тази форма на обучение и подготовка за предизвикателствата на родителството вече се довериха повече от 25 000 бъдещи майки от различни български градове. Акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, педиатри, диетолози, психолози и много други специалисти вече се включиха в инициативата като лектори и отговаряха на въпросите на аудиторията.
Безплатна сбирка за бъдещи и настоящи родители се провежда за единадесета поредна година. С “9 месеца” на училище дава възможност бъдещи родители от София да посещават неформални сбирки. В инициативата са включени над 30 специалисти, които изнасят едночасови лекции по разнообразни теми, съдържащи ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето.
С “9 месеца” на училище се провежда освен в София и в още 5 града на страната – Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Плевен. До края на годината се предвижда инициативата да стартира и във Велико Търново.
Месечно С “9 месеца” на училище в София и в страната има 1400–1500 посещения. Освен бъдещите майки, татковците също могат да присъстват, както и всеки член на семейството, които очакват бебета.