Ще вкара ли днес Локо първи гол в Разград?

Спорт

23-11-2013, 11:42

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двубоят на смърфовете срещу Лудогорец е от 18 часа и ще се излъчва директно по Нюз 7

Отборът на Лудогорец приема Локомотив (Пловдив) в интересен сблъсък от 18 кръг на "А" група. "Зелените" се нуждаят от задължителен успех, за да останат позитивни в борбата за титлата с младия състав на Литекс. "Лудогорец Арена" ще приеме "смърфовете" днес от 18:00 часа, а мачът ще се излъчва директно по Нюз 7.

Старши треньорът на Локо (Пд) Александър Станков ще се опита да пребори шампиона Лудогорец и ще заложи отново на капитана Здравко Лазаров. Досега Електричката страдаше от травма, но за важната среща в Разград специалистът ще рискува. Изненадващо от групата отпадна Станислав Маламов, който бе основен играч до момента. В списъка не попаднаха Георги Стефанов и Тодор Тимонов. На вратата ще застане Йордан Господинов, а отбранителният вал ще бъде съставен от дясно на ляво в лицето на Йордан Тодоров, Пламен Крачунов, Александър Тунчев и Диего.

Като опорни халфове ще си партнират Аймен Белаид и Аласан Н'Диайе. По крилата местата ще си сменят Крие Гади и Дани Кики. Капитанът Здравко Лазаров за пореден път ще подпомага с пасове голаджията Мартин Камбуров.

Смърфовете" в момента заемат 3-ото място във временното класиране и ако успеят да измъкнат нещо в днешното гостуване в Разград, това ще е още един знак, че отборът разполага с истински потенциал да направи нещо запомнящо се този сезон. Задачата на пловдивчани обаче няма да е никак лека. Лудогорец се намира в прекрасна форма напоследък и записа четири победи в последните си четири мача. В досегашните 5 мача между двата тима в "А" група "орлите" имат 3 победи и само 1 загуба, като 1 мач е завършвал наравно.

Интересното е, че Локо още няма отбелязан гол при гостуване на Лудогорец (0:0 в Каварна и 0:1 миналия сезон с попадение в 88-ата минута).

Очаква се домакините да не пестят сили и да излязат с най-доброто, с което разполагат. На вратата ще бъде Владислав Стоянов, а защитната четворка ще бъде изградена от Кайсара, Барт, Моци и Йордан Минев. Двамата опорни полузащитници се очаква да бъдат Ешпиньо и Златински, а по крилата ще оперират Мисиджан и Мишо Александров. Шанс на върха на атаката се очаква да получи Кишада, а зад него ще действа Марселиньо.

Съдия на мача ще бъде Станислав Ставров, който е ръководил само два мача на "зелените", от които те имат две победи и голова разлика 6:0. Ставров е свирил 11 мача на пловдивското Локо, от които те имат 6 победи, 3 равенства и 2 загуби.