Крадци не се явиха в съда

Крими

23-11-2013, 12:51

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Строители разбили и ограбили магазин в Балчик

Подсъдими за кражба на цигари и хранителни стоки не се явиха пред Районен съд Балчик, съобщават от там.

 Поради неявяване на двамата подсъдими Районен съд – Балчик, не даде ход на наказателното дело срещу 25-годишния В. М. К. и 20-годишния В. Кр. П. от гр. Варна. Те са подсъдими по обвинителен акт на Районна прокуратура – гр. Балчик, за това, че на 18.12.2012 г. в гр.Балчик от магазин за хранителни стоки, са откраднали 223 кутии с различни марки цигари, 5 броя кутии с пури, метална кутия с пури, пълна с хартийки за цигари, 8 броя ваучери към „Глобул” и „МТел”, хранителни продукти, алкохолни напитки, монети на стойност 100 лв.,  на обща стойност от  1671,70 лв.

Двамата подсъдими са приятели, строителни работници на обект край гр. Балчик, живеели на квартира в града.

На 18.12.2012 г. привършили работа към 16,30 ч. Заедно с колегите си се прибрали и към 20 ч. си легнали. Малко по-късно В. К. събудил приятеля си и му предложил да оберат магазин за хранителни стоки в близост до строителния обект. Младежът казал, че го е огледал и установил, че няма поставени видеокамери и е лесен за проникване.

Двамата взели празен сак и малка тесла от двора на къщата, където живеели. Отишли пеш до търговския обект. Входната врата била заключена, но до нея имало плъзгаща се остъклена врата. Тя не била затворена плътно и забелязали пролука от няколко сантиметра. В. П. я хванал и я дръпнал силно надясно. Вратата се отворила и те влезли в магазина. В. П. минал зад касата и от плота взел найлонови торбички, които напълнил с наредените по рафтовете различни марки цигари. В. К. поставил в сака хранителни продукти и алкохолни напитки.

Оставили торбите в странична уличка и се върнали за теслата. Скрили крадената стока в изоставена сграда на бивша дискотека, като взели само колбасите, от които си похапнали в квартирата.

На другия ден мъжете се прибрали във Варна. След няколко дни те срещнали познат на В. П. и го помолили, да им помогне с автомобил да приберат багажа си от Балчик. Така пренесли и откраднатите стоки. Част от тях те продали, алкохола изпили, а колбасите били изядени.

 Делото е отложено за 31.01.2014 г.