Добруджа 07 отстъпи с 0-3 гейма от лидера Марек Юнион Ивкони

Волейболистите на Добруджа 07 отстъпиха с 0-3 гейма от лидера Марек Юнион Ивкони в среща от шестия кръг на Суперлигата при мъжете. За двубоя феновете на домакините напълниха залата в Добрич, а в отделните части техните любимци отстъпиха с 19-25, 25-27 и 19-25 точки, информират от пресцентъра на Изида и Добруджа 07. Във втория гейм те бяха близо да станат първия тим в елита, който да спечели гейм от шампиона. В тази част гостите от Дупница, водени от Найден Найденов имаха аванс от 3 точки при първото техническо прекъсване, който възпитаниците на Мирослав Живков не само заличиха, но и поведоха с 14-13. До края на гейма резултата вървеше точка за точка до 25-25, след което волейболистите на Марек спечелиха решителните разигравания.

„Искам да поздравя отборът от Дупница за победата и добрата им игра. Поздравявам всички привърженици на волейбола, които бяха нашия седми състезател на игрището. Момчетата ни бяха равностойни в голяма част от мача срещу лидера, който не е загубил гейм до момента. Допуснахме грешки и има неща върху които трябва да работим. Ще направим изводите и ще вървим напред. Марек е много обигран отбор, имат много международни мачове и опитът натежа в този момент”, заяви треньорът на добричлии Мирослав Живков.

„Имахме възможност да покажем, че израстваме в играта. Не вземахме гейм от Марек, но бяхме близо. Аз съм доволен въпреки загубата, тъй като с играта си показахме, че сме изкачили още едно стъпало. Мисля, че е и публиката остана доволна от това, което показахме”, сподели президентът на домакините Веселин Велев.

„За първи път ми се наложи да взема прекъсване. Мислех да изкарам мача без почивки, за да могат играчите сами да преодоляват грешките, които допускат. Още днес на разбораим  казах, че няма да е лесно. Добруджа 07 е тим, който се бори и дава максимума от себе си. Поздравявам волейболистите на домакините, тъй като играят добър волейбол с тези възможности”, сподели треньорът на гостите Найден Найденов.

В следващия седми кръг Добруджа 07 гостува на 30 ноември на Славия. Добричлии са осми във временното класиране с 2 победи и 4 загуби, а столичани са шести с 3 победи и 3 поражения.