За първи път в Пловдив: Дискутират проблема с хроничните заболявания

Мисия Пловдив

24-11-2013, 12:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти от 34 държави прекрачиха прага на Медицинския

За първи път в България и то в Пловдив лекари ще дискутират на специален форум хроничните заболявания

Хроничните заболявания нарастват все повече, отчитат български лекари. Най-чести се сърдечно-съдовите, онкологичните, диабета и белодробните заболявания.

По тази причина за първи път в България и то в Пловдив лекари ще дискутират на специален форум хроничните заболявания. Медицинският университет в града под тепетата е домакин на срещата на 29 и 30 ноември. Тя се организира от Съюза на българските медицински специалисти и Българския лекарски съюз.

„Нарастващият брой на тези заболявания, техният хроничен характер и застаряващото население определят проблема като един от най-значимите на 21 век, а мерките за борбата с тях са основно предизвикателство пред човечеството.”, твърдят медиците.

Въвеждането на електронното здравеопазване е професионална задача на всички заети в медицината експерти. На тази тема ще бъде посветено специално място в научната програма.

На първия конгрес на Съюза на българските медицински специалисти в Медицинския университет в Пловдив се очаква да участват над 700 лекари.