Втора поредна загуба за Нефтохимик 2010

Спорт

24-11-2013, 17:13

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

"Загубата е заслужена" заяви след мача наставникът на нашите баскетболистки

Бургаските баскетболистки записаха втора поредна загуба в женската Национална Баскетболна Лига. Нашите бяха надиграни от Рилски спортист с 64:60 в "Арена Самоков".

Домакините спечелиха борбата под двата коша, имаха и по-добър коефициент при стрелбата. На полувремето все пак нашите имаха аванс от 5 точки – 37:32. В следващите две части Рилски се мобилизира и успя да отбележи няколко безответни коша, с които не само изравни резултата, но и поведе в резултата с 4 до 6 точки. Въпреки услията на момичетата на Петко Маринов разликата се запази до края и бургазлийки загубиха малко очаквано с 64:60.

Най-резултатни за нашите бяха Мария Желязкова, която отбеляза 21 точки, а Борислава Христова се отчете с 14 точки, 6 борби и 6 отнети топки. Въпреки загубата Нефтохимик 2010 запази второто място в класирането с 4 победи и 2 загуби.

Наставникът на Нефтохимик 2010 Петко Маринов коментира след срещата: „Загубихме заслужено. Отборът на Рилски игра много мобилизирано, много нахъсано, много мотивирано и с двата си силни центъра просто ни смачкаха под коша. За мен лично не е изненада този резултат, тъй като горе-долу имам представа каква е моментната класа на нашия отбор. След Нова година може би ще се подсилим с още една чужденка, но очаквам в същото време много повече от нашите българки. За голямо съжаление те не дадоха това, което очаквах – завърши треньорът на нашите.