ПловдивУтре: 25 ноември

Мисия Пловдив

24-11-2013, 18:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

Без особена промяна ще е времето през първата половина на деня утре в Пловдив. Около обяд обаче от запад отново ще се заоблачава, след обяд ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили, чувствително в Дунавската равнина и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават и през нощта срещу вторник там дъждът ще премине в слаб сняг. Утре температурите все още ще са сравнително високи за сезона, но вероятно това ще е последният подобен ден за тази година. Истинска зима прогнозират синоптиците над цялата страна от вторник. Очаква се тогава да падне и първият сняг над България.

В началото на новата седмица народният представител от в 42-рото Народно събрание и министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ Делян Добрев и народните представители от ГЕРБ-Пловдив-град ще проведат пресконференция в централата на партията. Основните теми, които ще бъдат коментирани, са републиканският бюджет за 2014 г., както и идеята на кабинета "Орешарски" за връщане на сектор "Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма отново в София.

Също в понеделник кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие обновената отсечка на улица "Димитър Талев" в район "Южен". Тя бе затворена в продължение на две седмици в участъка от кръстовището за кв.”Беломорски” до бившия ЖП прелез на ул.”Димитър Талев”. Ремонтът доведе до промяна в маршрута на автобус номер 7.
В Пловдив ще бъде представен и новия сайт „ГОЛЯМАТА КУЛТУРНА СЦЕНА НА ПЛОВДИВ 2019” - www.bigstage2019.eu. Това е уеб базиран гид-пътеводител за места и дати на културни събития с международен, национален и регионален характер в Южен Централен район и Старозагорска област. Проектът спечели финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019” в конкурс, обявен от фондацията.

На 25 ноември всяка година Православната църква прославя великия ученик на Светите братя Кирил и Методий Свети Климент Охридски. По този повод за храмовия празник на църквата "Св. Климент Охридски" в град Пловдив Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще оглави сутринта празнична архиерейска Света Литургия.

В края на работния ден пък пловдивчани и гости на града ще могат да присъстват на премиерата на световния бестселър „Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби“, издание на „Ентусиаст“. Премиерата ще се състои от 17,30 ч. в Новотел Пловдив. Авторът проф. Михаел Бар-Зоар и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов ще представят книгата. Домакин на събитието е д-р Невен Енчев, а почетен гост е президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов. Входът е свободен за всички желаещи.