Откриха обновения участък на пътя от Марково

Мисия Пловдив

25-11-2013, 12:59

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтът на "Д. Талев" отклонява автобус №7

Кметът инспектира "Димитър Талев"

Пътят е изцяло преасфалтиран, поставен е нов водопровод и съвременно осветление

Приключи ремонтът на една от основните входни артерии в Пловдив – пътят от село Марково. Тази сутрин кметът на Пловдив Иван Тотев откри обновения участък на улица "Димитър Талев" от табелата за Пловдив до разклона за квартал „Беломорски”. Ремонтът на отсечката продължи точно две седмици, като наложи и промяна на маршрута на автобусна линия №7.

Паралелно с цялостното асфалтиране е подменен и водопровода, а около пътя е поставено ново осветление. Полагането на асфалта е извършено по съвременен начин в двете платна едновременно. Кметът Иван Тотев изрази надежда, че от община „Родопи” ще намерят средства да преасфалтират и отсечката след табелата, тъй като тя е на тяхна територия. Догодина предстои обновяване и на отсечката от разклона до булевард „Александър Стамболийски” като за целта са предвидени 150 хиляди лева.

Входът за Пловдив откъм село Марково е един от най-натоварените, тъй като през него минават много пловдивчани от близките до града села. Освен това през Марково е и единият от двата основни маршрута за хижа „Здравец” и Бяла черква.